Шторми, град і торнадо торкнулися Південної рівнини і південного східу \ Фото twitter.com/magmamage

Загальний економічний збиток від сильних штормів в США 23-29 квітня перевищить $1 млрд, більшість збитків були застраховані.

Читайте такожЗбитки від стихійного лиха включаються в стандартне покриття кількості договорів страхування-учасник ринкуПро це повідомили аналітики страхового і перестрахувального брокера Aon, передає Форіншурер. Шторми з торнадо, сильним градом і прямолінійним вітром торкнулися Південної рівнини і південного східу. Особливо постраждали деякі частини Техасу, Алабами і Джорджії.

Враховуючи, що в основному збиток був викликаний вітром або градом, Aon вважає, що більша частина витрат буде покрита страховкою. Виплати, пов'язані з градом, як і раніше є основним фактором збитків, пов'язаних з грозою в США в останні роки, чому сприяє зростання населення в регіонах з високим рівнем ризику.

Відео дня

Погодні явища в світі призвели до збитків страхових компаній на суму понад $1 млрд протягом березня, а економічні збитки через стихійні лиха у всьому світі наблизилися до $2 млрд. Найбільш помітні спалахи суворих погодних умов сталися 22-23, 24-26 і 27-28 березня в центральних і південних регіонах США. Попередньо підтверджено, що протягом місяця сталося 122 торнадо, від яких  не менше 7 людей загинули. П'ять з 122 торнадо отримали рейтинг EF3 (чотири) або EF4 (один).

Тим часом, урагани Клаус і Луїс, які 10-13 березня торкнулися деяких районів Західної та Центральної Європи з сильними вітрами, призвели до помірних втрат, включаючи Німеччину, Бельгію, Нідерланди, північну Францію і Великобританію. Місцеві страховики зіткнулися з десятками тисяч претензій.

Небезпека сильного конвективного шторму (SCS) стала значною щорічною причиною збитків в США, при цьому тільки страхова галузь зафіксувала збитки, пов'язані з SCS з 2008 року, на суму не менше $10 млрд.

У 2020 році було зареєстровано 20 рекордних окремих подій, які призвели до виплат державним і або приватними страховими організаціям на суму понад $500 млн, а загальний застрахований збиток від SCS в 2020 році склав $36 млрд, що побило попередній рекорд в $32 млрд, встановлений в 2011 році. 

Вас також можуть зацікавити новини