Київ. 20 березня. УНІАН. Фракція Партії регіонів не блокуватиме трибуну Верховної Ради України і очікуватиме висновків комісії Генеральної прокуратури з приводу ситуації у Харкові.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила в інтерв’ю журналістам народний депутат України Інна БОГОСЛОВСЬКА.

Вона зазначила, що фракція Партії регіонів отримала письмове підтвердження, що Генеральна прокуратура направила до Харкова групу працівників.

Відео дня

За словами І.БОГОСЛОВСЬКОЇ, фракція сподівається на участь у цій групі і представників від Партії регіонів. «На цьому не закінчується харківська епопея, і всі, хто винен у викраденні документів, мають відповідати», - заявила І.БОГОСЛОВСЬКА.

У той же час І.БОГОСЛОВСЬКА повідомила, що вчора, 19 березня, на одному з харківських телеканалів, «який афільований до губернатора Харківської облдержадміністрації АВАКОВА», показав оперативні зйомки СБУ. Вона підкреслила, що це є порушенням таємниці слідства, і фракція Партії регіонів вимагає, щоб було проведено службове розслідування з даного приводу в СБУ.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня співробітники Управління СБУ в Харківській області здійснили виїмку документів у Харківській міськраді. Ці дії було розпочато у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної, як повідомив прес-центр СБУ, «за фактом розтрати державних коштів шляхом зловживання службовим становищем посадовцями Харківської міської ради».

Увечері 18 березня прес-служба Харківської міськради заявила про «збройне захоплення» приміщення міськради співробітниками загону «Альфа» на чолі зі співробітниками СБУ.

Разом з тим 19 березня ВР відмовилася запросити генпрокурора та голову СБУ, щоб вони проінформували парламент щодо ситуації в Харкові.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ заявив, що 20 березня його фракція блокуватиме трибуну ВР, якщо Генпрокуратура та СБУ не нададуть інформації з приводу подій у Харкові.

Пізніше голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК повідомив, що Генеральна прокуратура та СБУ висловили готовність після проведення усіх необхідних перевірок надати інформацію Верховній Раді щодо ситуації у Харкові.