Харків. 28 травня. УНІАН. Щорічно близько 20 молодих громадян Азербайджану вступають на навчання до Харківського національного університету радіоелектроніки.

Як повідомив УНІАН директор аналітично-інформаційного центру Союзу азербайджанців світу, герой козацького народу, генерал-полковник Міршахін ІСМАЇЛОВ, про це поінформував директор центру навчання іноземних громадян Харківського університету радіоелектроніки Мурад ОМАРОВ.

Прес-конференція пройшла у Баку в міжнародному прес-центрі «Новини» в рамках візиту делегації Українського Центру міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України.

Відео дня

«Випускники нашого вузу працюють у всіх куточках світу, а диплом Харківського університету визнається в Європі», - сказав Мурад ОМАРОВ.

Щорічно близько 20 азербайджанців вступають до харківських вузів

Він запросив випускників азербайджанських шкіл отримати вищу освіта в університеті радіоелектроніки в Харкові.

Мурад ОМАРОВ є також головою товариства азербайджанців«Достлуг» у Харкові, який був створений 11 років тому.

«У Харкові проживає 14,5 тисяч азербайджанців, у яких своя недільна школа, яка фінансується урядом України. Азербайджанці з задоволенням відвідують заняття в створеному у Харкові своєму національному танцювальному колективі», - додав Мурад ОМАРОВ.

До складу української делегації, яка відвідала Азербайджан, входили В’ячеслав ТИМОХІН - директор Українського Державного Центру міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України, Айдин НОВРУЗОВ - представник цього Центру в Азербайджані, Тетяна ТАБЕНСЬКА - декан підготовчого факультету Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, Олена ГЕЙДАРОВА - директор міжнародного навчального центру Донецького національного медуніверситету ім. Горького, а також представники вузів Одеси і Харкова.

На знімку: азербайджанці відзначають свято Азербайджанської республіки, Харків.