Харків, 14 серпня. УНІАН. Наприкінці року може відбутися пуск першого потягу до станції метро «Інтернаціональна».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні під час робочої поїздки до Харкова міністр транспорту та зв`язку України Микола РУДЬКОВСЬКИЙ.

«Ми зробимо все, аби до кінця 2007 року пустити перший потяг до станції Харківського метрополітену «Інтернаціональна», - сказав М.РУДЬКОВСЬКИЙ.

Відео дня

У ході робочої зустрічі з керівництвом Державного підприємства «Харківський метрополітен» міністр відвідав станції Олексіївської лінії «23 серпня» та «Ботанічний сад», а також станцію, що будується, - «Інтернаціональна».

За словами начальника дирекції будівництва метро Анатолія КРАВЧУКА, задля завершення будівництва двох станцій Олексіївської лінії метрополітену та депо необхідно 250 млн. грн.

Довідка УНІАН. У Харківському метрополітені сьогодні будуються станції «Інтернаціональна» (планується увести в експлуатацію 2007 року) та «Проспект Перемоги» (2009). На початок листопада 2006 р., для введеня в експлуатацію станції  «Інтернаціональна» необхідно було витратити близько 90 млн. грн. Харківський метрополітен посідає друге місце в Україні за протяжністю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому близько 800 тис. пас. на добу). У харківскому метро 28 станцій, рухомий склад - 321 вагон.