Харків. 18 квітня. УНІАН. Генеральна прокуратура України визнала факт поширення неправдивої інформації про те, що Апеляційний суд Рима (Італія) застосував стосовноі екс-губернатора Харківської області Арсенія Авакова домашній арешт.

Про це повідомляє газета «Коммерсантъ-Украина» (№64 від 18 квітня 2012 року) з посиланням на прес-секретаря ГПУ Маргариту Велькову.

«Коли ми говорили, що А.Аваков перебуває під домашнім арештом, ми користувалися інформацією, яку нам надало посольство України в Італії. А в посольстві, відповідно, її одержали ось італійської прокуратури», - сказала М.Велькова.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Апеляційний суд Рима 12 квітня звільнив А.Авакова, незважаючи на те, що італійський прокурор просив обрати стосовно нього такий запобіжний захід, як домашній арешт.

Цього ж дня начальник управління прокуратури Харківської області Олександр Бабіков заявив, що італійський суд ухвалив рішення обрати стосовно А.Авакова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Екс-губернатор Харківської області, лідер обласної парторганізації «Батьківщина» 17 квітня заявив про намір подати до суду на Генеральну прокуратуру України за поширення недостовірної інформації.

«Найімовірніше, ми подамо позов про дифамацію з боку Генпрокуратури. Позов подамо тут в Італії», - сказав А.Аваков.