Харків. 15 квітня. УНІАН. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вважає, що для налагодження ефективної роботи держпідприємству «Завод ім. Малишева» необхідна оптимізація виробничих площ.

Оплот Айдекс 2011 фото Андрія КРАВЧЕНКА

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це губернатор заявив сьогодні під час засідання колегії обласної адміністрації.

Відео дня

М.Добкін відзначив, що облдержадміністрація готова максимально швидко оформити документи, необхідні для продажу об`єктів, які завод не використовує у виробництві, проте на утримання яких потрібні значні витрати.

«Я вважаю, що зволікання оптимізації периметра підприємства – це шлях у нікуди. 176 гектарів – хто це потягне? В результаті платить за все держава. Ми заводу завжди йшли назустріч. Ми свого часу забрали всі мережі, які були в страшному стані, забрали житловий фонд, який теж ніс додаткове навантаження. Що стосується будівель і споруд – поки є можливість, поки є бажаючі їх купувати - продавайте, забирайте гроші, модернізуйте підприємство, ми тільки допоможемо і максимально швидко оформимо всі документи», - сказав М.Добкін, звертаючись до керівництва підприємства.

БТР-4 фото Андрій КРАВЧЕНКО IDEX-2011

Як повідомляв УНІАН, у першому кварталі 2013 року на підприємстві за борги кілька разів відключали електроенергію.

Довідка УНІАН. ДП «Завод ім. Малишева» – найбільший виробник бронетехніки в Україні. У співпраці з Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова і Харківським конструкторським бюро з моторобудування підприємство випускає сучасні зразки спеціальних гусеничних і колісних машин військового призначення, а також пропонує програми модернізації техніки, що перебуває на озброєнні багатьох країн світу. Основні напрями виробництва ДП «Завод ім. Малишева»: важка бронетехніка (танк «Оплот», БРЕМ-84, модернізація танків Т-64, Т-72, Т-54/55/62), легка бронетехніка (БТР-3У, БТР-4, БТР «ДОЗОР-Б», модернізація БТР-60/70, БТР-50, БМП-2), бойові модулі для легкої бронетехніки.

«Завод ім. Малишева» входить до складу державного концерну «Укроборонпром».

На знімку: продукція заводу ім. Малишева.

Фото Андрія КРАВЧЕНКА