Віталій Кличко / фото прес-служби мера Києва

Мер Києва Віталій Кличко в кооперації зі «смотрящим» Денисом Комарницьким активно розпродає комунальну власність. Зовсім недавно стало відомо про продаж стратегічного інфраструктурного об'єкта столиці – надземного переходу від Центрального залізничного вокзалу Києва до шляхів швидкісного трамвая, передає 112.ua.

«Сьогодні стало відомо, що Київ продав у приватні руки знамениту «трубу» – надземний перехід від Центрального залізничного вокзалу Києва до шляхів швидкісного трамвая, що знаходиться за адресою вул. Старовокзальна, 26. До останнього часу об'єкт числився на балансі КП «Київпастранс». Покупцем виступило ТОВ «Парус-Ріелті», яке з 2005 року орендувало галерею переходу площею 2 тис. 259 кв. м. Новина цікава сама по собі. Але ще цікавіше вона стає, якщо заглянути в історію. Оскільки ця ж сама фірма збиралася купити цей перехід ще десять років тому, і навіть отримала у 2009 році відповідний дозвіл від Київради. Але тоді з продажем не склалося, адже проти неї категорично виступив... Віталій Кличко!» – йдеться в матеріалі.

Видання нагадує, що ще у 2010 році в «Блоці Кличка» активно боролися з продажем «труби».

Відео дня

«Тоді у «Блоці Кличка» говорили про її незаконність, лякали тим, що там нагепають новий ТРЦ, а кияни залишаться без переходу, зверталися в прокуратуру, обіцяли не допустити злочинного продажу. Виходить, опозиціонер Кличко був проти продажу переходу, а мер Кличко – взяв і продав його! Спритність рук – і ніякої совісті. Причому, з точки зору міської так і центральної влади, по ідеї, цей перехід продавати було ніяк не можна. Адже це – найважливіший стратегічний інфраструктурний об'єкт, який є невід'ємною частиною Центрального Вокзалу, бере участь у розподілі пасажиропотоку. Втрата контролю над ним ставить під загрозу безпеку тисяч пасажирів, не кажучи вже про їхній комфорт. Але Кличко це не зупинило, і ось – «труба» продана», – констатують ЗМІ.

Причому, за їхньою інформацією, продаж переходу на Старовокзальній – далеко не одиничний випадок.

«Цей випадок, на жаль, не поодинокий. З чого можна зробити висновок, що Віталій Володимирович і мером став виключно заради того, щоб розпродавати столичне господарство. А до того виступав проти, щоб нічого не продали без нього», – підкреслюється в статті.

Там також зазначається, що з особливою силою процес «розбазарювання» комунальної власності активізувався в останній рік – коли Кличко увійшов в «міцний союз» з новим «смотрящим» Денисом Комарницьким.

«Потрібні зв'язки у верхах і в правоохоронних органах дозволяють цій парочці нахабно грабувати киян, не побоюючись ніяких наслідків. Журналісти повідомляли про "розпил" 6 млрд гривень на будівництві Подільського мостового переходу. Про отримання за відкати дозволів на незаконне будівництво в заповідних зонах. Про крадіжку на ремонтах доріг і розв'язок. І розпродаж міського майна - ще один факт з цього ланцюжка. Наочно демонструє, що Кличку, Комарницькому та їхнім прихлєбателям плювати на киян, і до влади в місті вони прийшли виключно заради власного збагачення», – резюмує видання.