У Києві на вимогу нардепа Лесі Забуранної та місцевих мешканців Дарницькі поліцейські провели низку рейдів та притягнули до адмінвідповідальності місцеву мешканку за торгівлю фальсифікованими алкогольними напоями.

Відео дня

На місці вилучили 36 л фальсифікату. Про це повідомив користувач Олексій Кот у Facebook-спільноті "Нова Дарниця".

Так, жителі будинку, розташованого на вулиці Привокзальній Дарницького району, поскаржились, що у розташованому поруч парку постійно розпивають спиртне, придбане у двох місцевих пунктах прийому вторсировини. А згодом, за словами мешканців, ці любителі алкоголю порушують громадський порядок.

Читайте такожШкідливе святкове меню. Що треба знати, щоб не наїстися отрути і не напитися хіміїТак, в одному із вказаних жителями будинку закладі правоохоронці задокументували факт продажу спиртних напоїв кустарного виробництва.

"На місці правоохоронці виявили та вилучили 36 л рідини з характерним запахом спирту у пластикових пляшках", - йдеться у повідомленні.

Приймальниця вторсировини пояснила поліцейським, що працює в пункті не офіційно та здійснює реалізацію алкогольних напоїв без відповідних дозвільних документів.

На 48-річну жінку складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями й тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає сплату штрафу. Відповідні матеріали передано до суду.

Крім того, поліцейські провели профілактичну роботу щодо недопущення паління та вживання алкоголю у громадських місцях. Правопорушників притягнули до адмінвідповідальності.