Картопля в горщиках / Фото: gastronom.ru

Страви в горщиках завжди виходять ароматними та смачними. Їх практично не можна зіпсувати. Королем цього методу готування є картопля. Що може бути простіше? Порізав на шматочки, закинув в горщик, посолив і в духовку. Вуаля, обід готовий! Картопля в горщиках - унікальне блюдо. Його можна готувати хоч кожен день. А можна трохи ускладнити, додати, так би мовити, родзинки та пікантності - і у вас вийде чудова святкова страва.

Читайте такожЯблучний пиріг: рецепти ніжної й ароматної випічки

Картопля зі сметаною в горщиках

Картопля середня - 8 шт

Відео дня

Сметана - 1 стакан

Вода - 1 стакан

Зелена цибуля, кріп - за смаком

Сіль, перець

Картоплю нарізати пластинками, нещільно покласти шарами в горщики. Посолити й поперчити. Змішати сметану з водою і залити картоплю десь на третину.

Випікати при 180 градусах близько 40 хвилин до м'якості.

Готову страву подавати з зеленню.

Картопля в горщиках / Фото: gastronom.ru

Картопля з овочами в горщиках

Мабуть, найпростіше блюдо. Його подужає навіть неодружений одинак. Будь-які овочі нарізати кубиками й скласти в горщики. Посолити, поперчити. Додати спеції за смаком (перець горошком, запашний перець, паприка, коріандр тощо). Відмінно, якщо додасте часник. Залити майонезом, змішаним з водою і випікати до готовності.

Овочі можна брати не тільки свіжі, але й заморожені. Особливо це актуально взимку.

Читайте такожРецепти простих і смачних пирогів на кефірі

Картопля з грибами в горщиках

Гриби — 1 кг

Цибуля ріпчаста — 3 шт

Часник — 3 зуб.

Масло вершкове — 25 г

Картопля — 1500 м

Кріп — 2 ч. л.

Спеції — за смаком

Сметана — 250 г

Молоко — 400 мл

Борошно — 2 ч. л.

На вершковому маслі обсмажуємо часник і нарізану півкільцями цибулю, додаємо нарізані гриби та випаровуємо рідину. Після цього гриби посолити, поперчити й приправити за смаком.

Картоплю нарізати середніми кубиками. Викласти в горщики картоплю, приправити, посолити. Зверху викласти грибну засмажку. Накрити кришками та випікати близько 45-60 хвилин до м'якості картоплі.

Сметану змішати з борошном і, помішуючи, влити молоко, щоб не було грудочок. Приправити та посолити за смаком. Картоплю залити сметаною і відправити в духовку ще хвилин на 10.

Картопля в горщиках / Фото: gastronom.ru

Картопля з м'ясом у духовці "Проста"

картопля

м'ясо

ріпчаста цибуля

морква

сметана або майонез

сир

зелень

В горщики викласти нарізану кубиками картоплю, зверху шматочками будь-якого м'яса, півкільцями ріпчасту цибулю, моркву кубиками або натерту на велику тертку. Залити підсоленою водою зі сметаною, можна додати приправи за смаком. Закрити кришкою і випікати на середньому вогні близько 45 хвилин. За 15 хвилин до готовності посипати тертим сиром. Готову страву подавати з зеленню.

Картопля в горщиках / Фото: gastronom.ru

Картопля з м'ясом і томатною пастою в горщиках

Картопля − 1 кг.

М'ясо − 1 кг

Томатна паста − 2 ст. л.

Рослинна олія

Морква − 200 г.

Цибуля − 100 г.

Сіль, спеції

Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на великий тертці. М'ясо нарізати дрібним кубиком.

На олії обсмажити цибулю. Додати моркву, потім додати м'ясо, посолити, поперчити, додати спеції за смаком. Додати томатну пасту, тушкувати ще близько 10-15 хвилин.

Картоплю нарізати кубиками та обсмажити до напівготовності. Викласти її в горщики, зверху м'ясо. Готувати в духовці при 180 градусах близько 30 хвилин.