Салати із грибами / Фото: commons.wikimedia

Гриби - неймовірний продукт. Вони дуже корисні: в них містяться і білки, і жири, і вуглеводи, і вітаміни. При цьому гриби низькокалорійні та дієтичні, адже на 90% вони складаються з води. На жаль, в українських супермаркетах складно знайти щось, окрім печериць. Але і з ними можна приготувати безліч смачних салатів. Пропонуємо вам підбірку рецептів салатів з грибами: свіжими та консервованими.

Читайте такожДля вдалої до п'ятниці: найкращі рецепти алкогольних коктейлів, які легко приготувати на кухні та в офісі

Салат з сирих печериць

Печериці — 200 г

Помідор — 2 шт

Петрушка, кріп

Для соусу:

Соус соєвий — 50 мл

Оцет бальзамічний — 1 ч. л.

Часник — 1-2 зуб.

Цукор — 0,5 ч. л.

Перець чорний мелений

Базилік — 0,5 ч. л.

Олія оливкова — 1 ст. л.

Кунжут для подачі

Свіжі щільні печериці ретельно вимити та нарізати тонкими пластинками. Додати дрібно нарізану зелень. Змішати всі інгредієнти для соусу. Заправити гриби та зелень. Дати настоятися 30 хвилин. Після цього нарізати тонкими часточками помідори й додати до салату. Зверху посипати кунжутом.

Салати із грибами / Фото: shostkasyr.com

Салат з грибами, м'ясом і сиром

гриби (будь-які консервовані) - 200г

цибуля - 2 шт.

картопля - 2 шт.

морква - 1 шт

м'ясо будь-яке - 300г

сир - 250г

сметана

майонез

Цибулю нарізати кубиком і обсмажити на олії до рум'яного кольору. Картоплю відварити в мундирі та натерти на великій тертці, м'ясо відварити цілісним шматком і порізати на кубики. Сир натерти на дрібній тертці. Для соусу змішати сметану з майонезом.

Викладати салат шарами у такому порядку, як написано в рецепті. Кожен шар промащувати соусом, можна трохи посолити за смаком.

Салати із грибами / Фото: shostkasyr.com

Салат "Гриби на галявині"

Печериці консервовані цілі - 1 баночка

Зелена цибуля та кріп

Куряче філе - 2 шт

Морква по-корейськи (можна замінити вареною морквою) - 200г

Сир - 200г

Картопля - 3 шт

Огірки мариновані - 3 шт

Майонез

Глибоку миску застелити харчовою плівкою, злегка змастити її олією. Салат укладати шарами. Солити за смаком.

Гриби викласти першим шаром щільно один до одного капелюшками вниз. Далі шар дрібно нарізаної зелені. Відварна картопля на великій тертці, майонез - огірки дрібним кубиком - відварене куряче м'ясо дрібним кубиком - морква по-корейськи - сир, натертий на дрібній тертці з майонезом.

Салат накрити плівкою і дати настоятися в холодильнику. Перед подачею. Миску з салатом перевернути на блюдо і зняти плівку.

Салати із грибами / Фото: commons.wikimedia

Салат з грибами та куркою

Куряча грудка

Болгарський перець (бажано трьох кольорів)

Цибуля

Мариновані гриби

Майонез

Грудку відварити та нарізати шматочками. Болгарський перець нарізати соломкою. Цибулю обсмажити. Всі інгредієнти змішати, посолити та поперчити за смаком, заправити майонезом.

Читайте також"Наполеон": рецепти смачного торта

Салат з грибами і печінкою

Морква

Картопля

Гриби свіжі

Цибуля

Огірки мариновані

Куряча печінка

Майонез

Моркву і картоплю відварити. Гриби обсмажити на рослинній олії. Курячу печінку тушкувати з цибулею. Всі інгредієнти нарізати дрібним кубиком, змішати та заправити майонезом. Посолити за смаком.

Салат з грибами, ананасами й кукурудзою

 - кукурудза

 - гриби консервовані

 - куряче м'ясо

 - оливки

 - консервовані ананаси

 - свіжа зелень за смаком

 - майонез

Куряче м'ясо відварити та нарізати шматочками. Змішати з іншими інгредієнтами, посолити за смаком. Заправити майонезом.