Панеттоне рецепт / фото ua.depositphotos.com

Панеттоне - це традиційний італійський великодній десерт, який готують з часів Стародавнього Риму. Завдяки ніжній структурі тіста він став відомим у всьому світі. Процес приготування панеттоне досить трудомісткий, але результат вас порадує. Зберігається це паска в пергаменті при кімнатній температурі 5 днів.

Італійська пасха панеттоне

  • Борошно - 500 г.
  • Цукор - 110 г.
  • Сухі дріжджі - 7 г.
  • Сіль - 5 г.
  • Лимонна цедра - 10 г.
  • Курячі яйця - 3 шт.
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Молоко - 185 г.
  • Мед - 20 г.
  • Ванільний екстракт або ванілін - 5 г.
  • Вершкове масло - 160 г.
  • Ізюм - 170 р.
  • Суміш цукатів - 80 г.
  • Цукрова пудра - 20 г.

Читайте такожКрасиві крашанки на Великдень: прості й оригінальні способи фарбування яєцьБорошно просіяти в миску, додати цукор, сіль, сухі дріжджі і лимонну цедру. Яйця і жовтки збити окремо, влити тепле молоко і збити ще раз. Змішати з сухими інгредієнтами. Додати рідкий мед і ваніль. Якщо мед густий, його потрібно підігріти в мікрохвильовці. Збити суміш міксером, додавати розм'якшене масло по ложці і продовжувати збивати 5 хвилин.

Додати в тісто родзинки і цукати. Замісити руками. Глибоку миску змастити розтопленими вершковим маслом, викласти в неї тісто і накрити рушником. Залишити в теплому місці на 2 години. Потім тісто викласти в змащені маслом форми для запікання, знову накрити рушником і залишити ще на годину для піднімання.

Духовку розігріти до 180 градусів. Гострим ножем зробити на поверхні тіста невеликий хрестоподібний надріз. Випікати 50 хвилин при 180 градусах. Готовність паски можна перевірити шпажкою - вона повинна залишитися сухою після протикання тіста. Після випічки панеттоне можна прикрасити пудрою, великодньою глазур'ю або розтопленим шоколадом.

Вам також може бути цікаво:

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram