Ілюстрація REUTERS

Попри те, що літо цьогоріч видалося спекотним, сезон протягом перших двох місяців загалом не перевищив рекорди, кажуть синоптики.

Так, у червні, Укргідрометцентр зафіксував шість разів встановлення абсолютних максимумів за конкретний день від початку спостережень. Метеорологи наголошують, що ці показники не є показовими за місяць загалом: це означає, що шість разів були побиті рекорди конкретної дати, передає ТСН.

Читайте такожЗавтра в Україні буде спекотно і сонячно (відеопрогноз)

Відео дня

У Чернігові четверте червня 2018 року виявилося найтеплішим четвертим червня у місті від початку досліджень метеорологів: температура сягнула позначки 29,3 градуса за Цельсієм.

На Заході відзначилися два міста - Ужгород та Луцьк (1 червня - 31,6 градуса; 10 червня - 31,1 градуса відповідно). На Півдні у Херсоні рекордним виявилося 14 червня - 35 градусів. У Запоріжжі таких дат було дві - 15 і 28 червня (35,2 і 35,9 градуса відповідно). 

Водночас у липні на жодній із зазначених станцій не було перевищено абсолютні максимуми.

У червні очікувано найтепліше було на Півдні та Південному Сході. У Сімферополі максимальна температура сягнула позначки 37,6 градуса 28 червня. 

У смт Пришиб Запорізької області температура в один із днів місяця підскочила до 38,5 градуса. Тим часом в Києві, до прикладу, найтеплішим виявилося 22 червня - 30, 7 градуса. На Заході максимальні температури загалом не перевищували позначки у 30 градусів. Спекотніше було у Центрі - подекуди найвищі показники ледь не дотягували до 34 градусів. На Півночі вони коливалися в межах 30-31 градуса.

У липні ситуація з максимальними температуами стала дещо спокійнішою. Так, у Криму найвищі показники сягали у Сімферополі та Чорноморську 33,8 градуса, у південних областях відзначилася Асканія Нова зі своїми 35,5 градусами. 

У Києві фактично нічого не змінилося - 30,4 градуса (як і загалом на Півночі, де температура коливалася в межах 30-32 градусів).

На Заході найвищі максимальні температури вразили Закарпаття - до 32,2 градуса в Ужгороді. Загалом цей регіон рідко де виходив за позначку у 30 градусів, тим часом Центр перевищив її.