В Ужгороді на набережній Незалежності, біля транспортного мосту Масарика, в кілька рядів встановлюють мішки з піском для запобігання поширення паводкової хвилі.

Відео дня

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в Ужгородській міській раді.

Як йдеться в повідомленні, працівники комунального підприємства «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» та управління муніципальної варти Ужгородської міської ради виклали понад півсотні мішків із піском (близько 2,5 тон) впродовж 30 метрів, де незначне зниження водозахисної дамби.

«За вказівкою Ужгородського міського голови Богдана Андріїва – це упереджувальні дії для захисту від можливого переливу води з річки на набережні Студентську та Незалежності», - додали у відділі інформаційної роботи Ужгородської міськради.

Читайте такожНа Закарпатті через потоп перекрили трасу Мукачево-Рогатин

В міськраді також додали, що наразі ситуація в Ужгороді щодо виникнення паводку контрольована, ведеться постійний моніторинг, рівень води навіть дещо знизився. «Однак синоптики прогнозують подальші дощі, тому для уникнення надзвичайної ситуації в місті вживаються необхідні заходи, цілодобово чергують аварійна бригада працівників КШЕПу, інші служби», - додали у відділі інформаційної роботи.

Довідка УНІАН. Унаслідок сильних опадів, що тривають упродовж 21-23 травня, на території Закарпатської області зафіксовані підтоплення в 7 районах (станом на 14.00 23 травня). Підтоплені 182 дворогосподарства, з яких 46 - житлові будинки, 1493 га сільгоспугідь, 250 га пасовищ, а також пошкоджено 6 мостових переходів, зруйновано й пошкоджено по одному мосту, також зруйновано 740 пог. м берегоукріплень.

За даними Закарпатської ОДА, протягом 21-22 травня на Закарпатті випало близько 120 мм опадів (місячна норма). Левова частка дощу в ніч на четвер пройшлася по території басейну р. Уж (Великоберезнянський, Перечинський та Ужгородський райони). У притоці Ужа поблизу с. Тур’я Пасіка в ніч на четвер зафіксовано перевищення історичного максимум підйому води.