Китай охопили повені / REUTERS

Жертвами повеней, викликаних проливними дощами, в Китаї стали сім осіб. Тисячі людей були евакуйовані.

Читайте такожАфганістан постраждав від повеней

Національний метеорологічний центр Китаю 9 червня оновив "жовте" попередження у зв'язку з проливними дощами, попередивши про сильних дощах в провінціях Чжецзян, Фуцзянь, Цзянсі, Хунань, Гуйчжоу, Гуандун і Гуансі-Чжуанському автономному районі, передає Xinhua.

Відео дня

У східній провінції Цзянсі шестеро людей загинули, одна зникла безвісти в результаті сильного вітру, граду і повеней, викликаних дощами, які також пошкодили 77,4 тис. га сільгоспугідь.

У Гуансі-Чжуанському автономному районі на півдні Китаю через зливи загинула щонайменше одна людина, четверо зникли безвісти і п'ятеро отримали поранення.

Зокрема, у найбільш постраждалому повіті Цюаньчжоу міста Гуйлінь у результаті сильних дощів і повеней постраждали понад 180 тис. жителів, з яких 8380 осіб були евакуйовані.

У провінції Хунань дощ за ніч затопила повіт Дунань, у результаті чого десятки людей були заблоковані в двох житлових будинках.

У провінції Гуйчжоу на південному заході Китаю під владою сильних дощів опинилися 58,2 тис. осіб у Цяньнань-Буї-Мяоском автономному окрузі. Проливні дощі також пошкодили споруди та порушили електропостачання. Зокрема, у найбільш постраждалому селищі Байсо рівень води піднявся вище двох метрів. Постраждалі мешканці були переміщені до безпечних місць.

Нагадаємо, у Монастирському районі Тернопільської області через потужну зливу річка вийшла з берегів, викликавши повінь в селах Красиїв і Гранітне.