Кількість жертв землетрусу в Туреччині може значно зрости \ getty images

Кількість загиблих внаслідок потужних землетрусів в Туреччина і Сирії може збільшитися вчетверо. 

Такий прогноз зробили у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає Guardian. Там зазначили, що зважаючи на масштаби стихійного лиха, є підстави вважати, що його жертвами стануть не менше 20 тис. осіб.

У ВООЗ вказали на те, що порятунок тих, хто залишився живим істотно ускладнює кількість зруйнованих будівель і мінусові температури на вулиці.

При цьому видання наводить дані про те, що жителі віддалених міст на півдні Туреччини скаржилися, що надання допомоги почалося занадто пізно. Серед крижаного дощу та безпрецедентної катастрофи вцілілі копаються в завалах і слухають крики в надії дістатися до застряглих близьких.

Потужний землетрус у Туреччині та Сирії

6 лютого на південному сході Туреччини сталося два потужні землетруси. У мережі з'явилося багато фотографій і відео зі зруйнованими будинками. Під завалами залишаються люди, їх шукають рятувальники.

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що отримують звернення про те, що українці, які проживають в районах, де сталися землетруси, не виходять на зв'язок.

За останніми даними, жертвами катаклізму стали 3549 осіб, 22 168 отримали поранення, з-під завалів врятовано понад 8 тис. людей. Також на місці руйнувань працюють 53 тис. рятувальників і їх кількість постійно збільшується.

Вас також можуть зацікавити новини: