Справжня зима завершиться вже через декілька днів / Фото ua.depositphotos.com

З 14 січня Україна опиниться у полі підвищеного тиску, а з півночі прийде холодне арктичне повітря, яке принесе істотне похолодання. Але воно буде недовгим.

Про це повідомила заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, передають "Факти".

Читайте такожПотужний снігопад накрив Україну: цієї ночі до країни завітала справжня зима (фоторепортаж, відео)

Відео дня

"Ночами температура знизиться до позначок мінус 13-18 градусів, місцями в північних областях буде до 21 градуса морозу, денна також буде досить низькою-мінус 10-16 градусів,- каже Наталія Голеня. - На півдні та в Закарпатській області термометри показуватимуть мінус 5. Така холодна погода, практично без істотних опадів, протримається до 19 січня. А з 20 січня очікується прийде атлантичне повітря, яке принесе потепління".

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, з 15 січня в Україні очікується різке зниження температури.

"Ночами похолодає до мінус 16, - сказав він. - Крім цього, можливий невеликий сніг. Така погода протримається до 8 лютого. Після цього температура буде трохи нижче нуля. А з 20 лютого прийде тепло - до плюс 2. Такі невеликі перепади температур і мокрий сніг очікуються до кінця зими.

Заметіль та ожеледь в Україні: попередження від ДСНС

Сьогодні, 13 січня, у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях очікується значний сніг (висота снігового покриву 5-15 см), пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця. 

У Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях очікується налипання мокрого снігу та ожеледь (I рівень небезпеки, жовтий). 

14 січня прогнозується припинення опадів і явищ.

15-16 січня в Україні очікується значне зниження температури: вночі до 12-18° морозу, місцями в північних областях до 21° морозу, вдень 10-16° морозу; 17-18 січня холодна погода збережеться.