В Україні на вихідних очікується негода / фото ua.depositphotos.com

На найближчі вихідні в Україні оголосили штормове попередження. Попередження про небезпечні гідрометеорологічні явища оприлюднив Український гідрометцентр.

"18 листопада у західних областях значний сніг, на дорогах ожеледиця", - попереджають синоптики.

Також, за їх даними, на Одещині очікується значний дощ. Синоптики також прогнозують, що вночі на Одещині, а вдень у південних, Вінницькій, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та Криму пориви вітру  сягатимуть 15-20 м/с.

Відео дня

"Погодні умови призведуть до ускладнення руху транспорту на дорогах і вулицях західних областей країни", - попереджають у відомстві. 

Через негоду у вказаних областях оголошено І рівень загрози - жовтий.

Штормове попередження на 18 листопада / фото Укргідрометцентр

Штормове попередження також оголошено й на 19 листопада. За прогнозом, у південній частині очікуються значні опади, переважно у вигляді дощу.

Також у південній частині та східних областях прогнозується посилення вітру до 15-20 м/с, а у південно-східних областях та Криму місцями пориви сягатимуть 25 м/с.

Штормове попередження в Україні на 19 листопада / фото Укргідрометцентр

Погода 18 листопада - прогноз

За даними Укргідрометцентру, у суботу в західних областях, місцями і на Вінниччині очікується значний сніг, на дорогах ожеледиця, місцями налипання мокрого снігу. На Одещині значний, на Миколаївщині, Херсонщині та в Криму помірний дощ. На решті території збережеться погода без істотних опадів.

Вітер буде переважно північно-східний, 7-12 м/с, на Одещині, а вдень у південних, більшості центральних областей та Криму пориви вітру сягатимуть 15-22 м/с.

Температура вночі становитиме від 3° тепла до 2° морозу, вдень 0-5° тепла. У південній частині вночі буде 1-6° тепла, вдень 5-10°, а на півдні Одещини та в Криму повітря прогріється до 13°. В Карпатах вночі та вдень 1-6° морозу.

Вас також можуть зацікавити новини: