З початком жовтня погода в Україні почне змінюватися / фото pixabay.com

Жовтень в Україні почнеться з різкого похолодання, яке місцями супроводжуватиметься невеликими дощами. Про це свідчать дані Погода УНІАН. Спочатку температура знизиться на заході та півночі країни, а потім пошириться й на інші регіони України.

На заході країни сьогодні буде найхолодніше. Тут температура впаде до +17°...+19°, лише на Закарпатті повітря прогріється до +21°. 

На півночі України температура знизиться до +18°...+20°, за винятком Сумської області, де буде до +24°. Місцями пройдуть невеликі дощі.

Відео дня

На сході поки що збережеться літньо тепло до +26°. Без опадів, лише невелика хмарність.

У центральній частині України похолодання торкнеться Вінницької та Черкаської областей, де температура знизиться до +21°. На решті території очікується суха погода з невеликою хмарністю і температурою від +24° до +28°.

На півдні також очікується по-літньому тепла погода. Тут стовпчики термометрів покажуть +26°...+29°, лише місцями в Криму буде свіже, +23°.

1 жовтня в Україну увірветься похолодання / фото УНІАН

Прикмети погоди 1 жовтня

Чим сухіше і тепліше початок жовтня, тим пізніше настане зима. Якщо в цей день відлітають журавлі, то через два тижні чекай морозів; а якщо затримаються - зима раніше, ніж 18 листопада, себе не покаже. Якщо в жовтні галки збираються і кричать, то буде ясна погода. Яка погода встановилася на 1 жовтня, така буде і на 1 квітня.

Вас також можуть зацікавити новини: