10 травня в багатьох областях України очікується сильний вітер / фото ua.depositphotos.com

У вівторок, 10 травня, більша частина України опиниться у тилу холодного атмосферного фронту, тому переважатиме суха сонячна погода. Проте в окремих областях ймовірні дощі, а на Лівобережжі очікується сильний вітер.

Про це у Facebook розказала синоптик Наталка Діденко.

"10 травня переважатиме суха сонячна погода. Лише на північному сході - Сумщина, Полтавщина, Харківщина, а ввечері й повсюди на Сході України - часом невеликий дощ. Також може линути в Карпатах та на Закарпатті", - прогнозує синоптик.

Відео дня

За її словами, вітер у вівторок повіватиме з північного заходу, на Лівобережжі України його пориви досягатимуть сильних, до 15-20 метрів за секунду, включно з прибережними районами.

Наталка Діденко повідомила, що температура повітря найближчої ночі буде +3...+7 градусів, навіть подекуди можливі заморозки на грунті.

"Впродовж дня 10-го травня потепліє до +15...+19 градусів, на Закарпатті та на півдні Одеської області буде тепліше, до +18...+22 градусів. Свіжішим очікується завтра повітря в Луганській, Харківській, Сумській, Полтавській областях, +12...+15 градусів", - розказала вона.

Нагадаємо, у більшості областей Україні на 10 та 11 травня оголосили І рівень небезпечності через заморозки на грунті.

Вас також можуть зацікавити новини: