У Чернігівській області знову очікуються затоплення / фото ua.depositphotos.com

На півночі України через затоплення оголосили червоний рівень небезпеки. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"31 січня - 2 лютого на ділянці Верхнього Дніпра в межах України (Чернігівський район Чернігівської області) утримуватиметься значне затоплення заплави", - йдеться у попередженні.

Як зазначається, очікується порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Верхнього Дніпра та затоплення житлових будинків ряду сіл. Оголошено ІІІ рівень небезпеки - червоний.

Відео дня

Також у ці дні на ділянці Десни Новгород-Сіверський - Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський і Чернігівський райони Чернігівської області) відбуватиметься подальше відновлення і посилення льодових явищ.

"Можливі різкі коливання рівнів води до 0,1 - 0,2 метра за добу, утримання і збільшення затоплення заплави та порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни", - йдеться у попередженні.

А на річці Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області. Через це оголошено ІІ рівень небезпеки - помаранчевий.

В Україні через затоплення оголосили червоний рівень небезпеки / фото Укргідрометцентр

Історична повінь в Чернігівській області

Як повідомлялося раніше, на Чернігівщині через зимову повінь підтоплено 130 домогосподарств та порушено пряме сполучення із понад 10 селами.

За оцінками фахівців, цього року спостерігається найбільша зимова повінь на Десні за майже 130 років спостережень. Підтоплень доріг і домогосподарств взимку місцеві жителі не спостерігали останні десь півстоліття.

Вас також можуть зацікавити новини: