Цього тижня в Уркаїну прийде весняне тепло / фото pixabay

В Україні очікується температура повітря від -5 до +15 градусів. Найближчий тиждень покаже справжні передвесняні метеорологічні "гойдалки".

Про це розказала синоптик Наталка Діденко, передає meteoprog.

За її словами, перша половина тижня показуватиме "справжні весняні градуси, подекуди не лише березневі, а й навіть квітневі". Впродовж дня температура повітря у більшості областей становитиме +6…+11 градусів, у південній частині +9…+14 градусів, а в Криму навіть до +16 градусів.

Відео дня

"У середу-четвер, 23-24 лютого, в Україну зайде прохолодніша повітряна маса з півночі. На це одразу відреагує температура повітря, яка знизиться у денні години до +2…+5 градусів", - попередила синоптик.

За її прогнозом, 23 лютого тепла погода ще затримається у східній частині України, там ймовірно до +6…+10 градусів, проте холодне повітря вже 24 лютого дійде й туди.

"Особливо відчутним буде похолодання у нічні години, коли стовпчики термометрів опускатимуться до -1…-5 градусів", - розказала Наталка Діденко.

Проте, згідно з прогнозом, у кінці тижня температура повітря в більшості областей України знову підвищиться, передбачається впродовж дня +4…+9 градусів, лише в східній частині та на північному сході буде свіжіше, +2…+4 градуси.

"На тижні вітер в Україні переважатиме західних напрямків, буде рвучким, часом із сильними поривами", - попередила вона.

За словами синоптика, опадів протягом тижня очікується не багато.Переважно дощ пройде місцями 22 лютого, 23 лютого у західних областях випадатиме мокрий сніг. 24-25 лютого в більшості областей України переважатиме суха повітряна маса, опади малоймовірні.

"У суботу та неділю в західних та північних областях атмосферний фронт атлантичного походження спричинить дощі, місцями з мокрим снігом.Опади передбачаються незначними, проте з посиленням вітру", - розказала вона.

На решті території України у суботу-неділю домінуватиме суха, навіть сонячна, погода.

"Впродовж тижня нас очікують температурні контрасти, коливання атмосферного тиску... проте також тиждень обіцяє ще й сонечко та тепло. Весна близько", - резюмувала Наталка Діденко.

Нагадаємо, згідно з прогнозом Погода УНІАН, найближчими днями в Україні очікується похолодання. Стовпчики термометрів поповзуть вниз, подекуди очікуються невеликі нічні морози. До кінця тижня очікується кілька дощових днів, місцями при зниженні температури пройде мокрий сніг.

Вас також можуть зацікавити новини: