На цьому тижні в Україні буде багато опадів / фото УНІАН

Найближчими днями в Україні очікується похолодання. Стовпчики термометрів поповзуть вниз, подекуди очікуються невеликі нічні морози. До кінця тижня очікується кілька дощових днів, місцями при зниженні температури пройде мокрий сніг.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з теплої погоди. 21 лютого по всій країні повітря прогріється до + 8°...+11°, а на півдні - до +12°. Переважатиме ясна і безхмарна погода.

Відео дня
Погода в Україні 21 лютого / фото УНІАН

У вівторок, 22 лютого, погода в Україні почне змінюватися. У більшості центральних і південних областей очікуються дощі, місцями - сильні. А з заходу почне надходити холодне повітря. Вдень там очікується +5°...+8°, а вночі очікується від -1° до +1°.

Погода в Україні 22 лютого / фото УНІАН

У середу, 23 лютого, похолодання пошириться і на північ України, відповідно в більшості західних і північних областей вдень буде +3°...+5°, в центрі та на сході очікується +5°...+ 8°, а на півдні повітря прогріється до 9°...+11°. У цей день на заході України при зниженні температури очікується мокрий сніг. На крайньому сході та в Криму пройдуть невеликі дощі.

Погода в Україні 23 лютого / фото УНІАН

До середини тижня, 24 лютого, зниження температури буде відчутно по всій Україні. На заході очікується +4°...+7°, на півночі +2°...+5°, в центрі та на сході буде +4°...+6°, а на півдні повітря прогріється до +6°...+8°.

Погода в Україні 24 лютого / фото УНІАН

Перед вихідними денна температура залишиться практично без змін, лише в західних областях потеплішає на градус-два. А вночі в більшості областей очікуються невеликі морози, місцями до -5°...-3°.

Погода в Україні 25 лютого / фото УНІАН

На вихідних українців чекає прохолодна і переважно похмура погода. У більшості областей буде до +4°...+6°, лише на півдні традиційно тепліше. Вночі температура триматиметься на рівні -2°...+1°. На заході та місцями на півночі України очікуються дощі, а при зниженні температури - з мокрим снігом.

Погода в Україні 26 лютого / фото УНІАН
Погода в Україні 27 лютого / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

21 лютого - день Захарія Серповидця. Якщо в цей день місяць в колі - до відлиги й танення снігу.

22 лютого - день Валентини-крапельниці. У цей день починалася перша капель. Чим холодніше буде в цей день і всі наступні дні лютого, тим тепліше буде березень.

23 лютого - день Прохора. Вважається, що після цього дня починається потепління.

24 лютого - день Власія. Предки вважали цей день переломом зими. Власівські морози останні, завершальні для зими. Власій збиває ріг з зими.

25 лютого - Олексій рибний. Бурульок багато - до багатого врожаю.

26 лютого - день Святого Мартініана. Сніг тане - весна буде теплою. Якщо погана погода - холодна і затяжна весна.

27 лютого - Кирила. Гарна погода на Кирила - до морозів.

Вас також можуть зацікавити новини: