Кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії продовжує зростати / фото The White Helmets

Число загиблих в результаті турецько-сирійських землетрусів наближається до 20 тисяч.

За словами президента Туреччини Ердогана, кількість загиблих в результаті землетрусів в країні зросла до 16170 осіб. Число загиблих в Туреччині та Сирії наразі вже перевищує 19300 осіб, повідомляє Aljazeera.

Ердоган також повідомив, що понад 6400 будівель зруйновані, і що Туреччина має намір побудувати в регіоні нові трьох - та чотириповерхові будинки протягом одного року.

Відео дня

Тим часом у постраждалих районах надія перетворюється на відчай. Рятувальники продовжують розбирати завали, проте шанси знайти тих, хто вижив, згасають з кожною хвилиною.

"Ситуація трагічна у всіх сенсах цього слова. На жаль, сотні сімей все ще знаходяться під уламками", - сказав один з волонтерів "Білих касок".

Maxar Technologies показала моторошні фото зруйнованого турецького міста Антакья. У компанії відзначили, що знімки зроблені 8 лютого. На фото видно повністю знищені стихією райони міста.

"Пошкодження можна побачити по всій території", - підкреслили в компанії і додали, що особливо багато багатоповерхівок, які обвалилися.

У Туреччині багато зруйнованих багатоповерхівок / фото Maxar Technologies
Так виглядає один з постраждалих під час землетрусу районів Туреччини / фото Maxar Technologies

Землетрус у Туреччині і Сирії

Рано вранці 6 лютого Туреччину і Сирію сколихнув потужний землетрус магнітудою 7,8. Потім пішли десятки афтершоків і ще кілька землетрусів, що погіршило ситуацію.

Також ситуацію з пошуком тих, хто вижив, ускладнює холодна погода. У постраждалих районах вночі температура опускається до "нуля" та нижче.

Вас також можуть зацікавити новини: