Максим Бурбак

Фракція "Народний фронт" буде наполягати на продовженні антикорупційних реформ, розпочатих Урядом Арсенія Яценюка, а саме: створити незалежне антикорупційне судочинство.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

Він підкреслив, що фракція пропонує включити представників міжнародних партнерів у процес відбору суддів до нового антикорупційного суду.

Відео дня

"Наголошую: відбору, а не затвердження. Вища кваліфікаційна комісія суддів України матиме повноваження остаточно схвалювати кандидатів у судді. Однак ВККС не зможе ігнорувати недовіру, висловлену Громадською радою - коли йдеться про явну брехню чи конфлікт інтересів кандидата", - наголосив Бурбак.

Керівник фракції також зазначив, що юрисдикція антикорупційного суду має відповідати юрисдикції НАБУ і САП.

Фракція також наполягає на вилучення із законопроекту норми про надмірні кваліфікаційні вимоги до кандидатів у антикорупційні судді.

"Слід відкинути вимогу про 5 років стажу для суддів - це непотрібно в суспільстві, яке тотально не довіряє судам. Судові та апеляційні рішення зможе ухвалювати кожен суддя, який пройшов процедуру відбору", - підкреслив Максим Бурбак.

"Антикорупційний суд має бути не лише створеним на папері, а й бути дієздатним. Тому треба прибрати вимогу про призначення щонайменше 2/3 від загальної кількості суддів для його роботи. Мусимо забезпечити всі інші законодавчі рішення, необхідні для повноцінного і дієвого старту діяльності антикорупційного суду", - наголосив керівник фракції.