Клімкін залишився задоволеним зустріччю / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом обговорили наступні кроки у відносинах Києва з Альянсом, а також незаконні російські вибори в українському Криму.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, зустріч відбулася в понеділок в рамках робочого візиту до штаб-квартири НАТО.

За словами Клімкіна, «дуже важлива реальна атмосфера, коли ти відчуваєш себе, як в діалозі із союзниками».

Відео дня

«Ми обговорили ситуацію після нелегітимних виборів на території окупованого Криму. Я поінформував Столтенберга про те, що там відбувалося. Третій момент – ми обговорили можливості реальної миротворчої операції на Донбасі, і четвертий момент ми пройшлися з точки зору логіки, що ми маємо зробити в нашій взаємодії з НАТО найближчим часом», - зазначив глава МЗС.

Читайте такожКлімкін: зустріч міністрів ЄС в групі друзів України "була суперовою"

Крім того, повідомив він, сторони торкнулись «спроб Угорщини заважати формальними моментами нашій взаємодії, оскільки змістовним моментам, за визначенням, не заважає» (мова йде про блокування засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів).

«Торкнулися того, що ми будемо робити з нашою Річною національною програмою», - зауважив Клімкін.

Говорячи про наступні кроки у відносинах з НАТО, міністр закордонних справ заявив, що бачить їх «як розвиток союзництва з НАТО в тому сенсі, що нам важлива атмосфера і змістовна частина».

«Ми не маємо фокусуватися на формальних речах, які залежать від політики, а маємо робити практичні кроки таким чином, щоб поступово ставати східним флангом НАТО. І чим далі ми це робитимемо, тим успішніше буде розвиватися наша співпраця з НАТО. От така логіка і має бути», - підсумував Клімкін.