Васадзе уверен, что Украина способна остановить Путина / фото pluto9999.livejournal.com

Таку думку висловив грузинський політолог Гела Васадзе в інтерв'ю ТСН.uа. "Цей варіант більш ніж можливий. Як тільки були підписані мінські домовленості, майже всі експерти, в тому числі грузинські, які знають історію своєї власної країни, говорили про те, що Росіяобов'язково продовжить агресію проти України. І там буде програма-мінімум - вийти на адміністративні межі Донецької і Луганської областей, щоб юридично оформити ось ці, з дозволу сказати, територіальні утворення, а програма-максимум - пробити коридор до Криму", - сказав Гела Васадзе.

Читайте такожТимчук: Путін розглядає варіант відкритої агресії, ударні групи на Донбасі готові до атаки

Грузинський політолог підкреслив, що Україна здатна зупинити агресію президента РФ Володимира Путіна, однак для цього потрібен цілий комплекс заходів.

"Насамперед рішучість України і українського народу до опору. Якщо б український народ постійно не виявляв би цієї рішучості, путінський ставленик давно б сидів уже в Києві в президентському палаці. Це ми повинні добре розуміти. Рівно так само, як якщо б грузинська армія не чинила опір у 2008 році путінській агресії, російські танки були б в Тбілісі. І ось це головний, основний компонент. Але треба добре розуміти ще одну річ, що цей пункт складається з декількох компонентів: це рішучість армії, і готовність до опору", - заявив Гела Васадзе.

Він підкреслив, що не дивлячись на песимістичні дані про невирішене питання з забезпеченням української армії і поганою координацією між добровольчими батальйонами, Нацгвардією і регулярною армією, в України є ресурси, щоб ефективно відбити агресію.