Клімкін: Трамп питав, чи говорять люди в Криму російською мовою, "і ми дуже детально пояснили, як це здійснюється" / Фото УНІАН

Президент США Дональд Трамп не говорив про приналежність Криму до Росії, ці слова вирвані з контексту.

Про це в коментарі LB.ua повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Читайте такожУ МЗС України не збираються реагувати на слова Трампа про "російський Крим"

Відео дня

"Я дуже добре пам'ятаю, що Трамп говорив під час зустрічей. Так, у нього є свій лексикон, своя логіка, але він ніколи не говорив, що Крим - російський. І наскільки мені відомо, він не говорив цього і на останніх переговорах з французьким президентом, і з канцлером Німеччини - там як раз обговорювалося питання Криму, політичних в'язнів і Донбас", - сказав Клімкін.

Міністр підкреслив, що ніяких підтверджень опублікованої в ЗМІ інформації немає.

За його словами, під час зустрічей з американським президентом Трамп дійсно запитував, чи говорять люди в Криму російською мовою "і ми дуже детально пояснили як це здійснюється".

"Я запитував у наших іноземних партнерів (про наявність такої розмови, вони стверджують, що... - ред.), багато фраз подаються вирваними з контексту. До них треба ставитися спокійно і не розкручувати два-три слова, сказані під час вечері", -сказав міністр.

Він також нагадав, що Трамп "багато чого говорив". Він додав, що знає хто поширює неправдиві чутки. "А ось тиражувати ці дурниці - не варто, це сумно", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, ЗМІ стверджують, що Дональд Трамп на саміті G7 сказав світовим лідерам, що "Крим - російський, тому що всі там говорять російською". Прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца сказала в коментарі журналістам, що Україна на плітки не реагує.