Дональд Трамп / REUTERS

Україна не реагуватиме на заяву президента США Дональда Трампа про "російський Крим". 

Нагадаємо, що американське видання BuzzFeed News з посиланням на власні джерела стверджує, що Дональд Трамп на саміті "Великої сімки" сказав світовим лідерам, що "Крим - російський, тому що всі там говорять російською". 

Прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца сказала в коментарі журналістам, який транслював також телеканал "112 Україна", що Україна на плітки не реагує. 

Відео дня

"Ми не будемо реагувати. По-перше, ми ніколи не реагуємо на плітки. Мені відомо, що Білий дім не відреагував, сказавши, що ця інформація відсутня у них", - сказала Беца. 

Читайте також"Він був для України чужим": Москаль зробив скандальну заяву про Крим

Зазначимо, що Білий дім дійсно офіційно відхрестився від подібної заяви Трампа. Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що їй нічого не відомо з приводу можливих слів президента США Дональда Трампа про те, що Крим є російським, бо всі жителі півострова розмовляють російською. 

"Я не знаю про подібні слова. Я знаю, що це було повідомлено журналістами, але я не буду коментувати приватну розмову, в якій я не брала участі й про яку в мене немає інформації", – сказала спікер.