Застосування електричного струму є улюбленим інструментом тортур саме співробітників ФСБ / inforesist.org

Застосування електричного струму є улюбленим інструментом тортур з боку співробітників ФСБ РФ.

Про це під час брифінгу з СБУ і МЗС 25 червня розповів Ігор Гриб, батько заарештованого в Росії Павла Гриба, а також представник Об'єднання "Родичів політв'язнів Кремля", повідомляє "112 Україна".

Він зазначив, що згідно зі свідченнями понад 70 українських політв'язнів, найтяжчі тортури відбуваються під час вибивання російськими правоохоронцями перших зізнань.

Відео дня

Читайте такожРосія свідомо спонсорує тероризм і застосувує тортури до затриманих українців - Клімкін

Ігор Гриб послався на Євгена Панова, який знаходиться в російській в'язниці.

"Били залізною трубою в область голови, спини, нирок, рук, ніг. Затягували наручники ззаду до оніміння рук, потім підвішували за наручники. Згинали ноги в колінах, застібали наручники попереду, трохи нижче колін, і вставляли під коліна залізну палицю, після чого двоє чоловіків, взявши з двох сторін, піднімали мене на цій палиці, від чого я відчував страшний біль", – свідчив Панов.

Гриб підкреслив, що перераховані вище тортури не зламали волю українця.

"Тоді слідчі ФСБ Росії застосували до нього тортури електрострумом. Взагалі, застосування електричного струму є улюбленим інструментом тортур саме співробітників ФСБ. "Електрозгадувач", як вони називають це між собою, застосовувався до половини українських полонени", – підкреслив Гриб.

Як повідомляв УНІАН, раніше біженець з Криму розповів про знущання ФСБ на півострові.