\ REUTERS

Про це напередодні засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке сьогодні відбудеться в Брюсселі, заявив генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг, відповідаючи на питання власного кореспондента УНІАН.

Читайте такожНАТО не буде приймати рішень про військову підтримку України

"Ми очікуємо від України, що вона буде продовжувати реформи і зробить все можливе, щоб імплементувати мінські домовленості", - сказав він.

Відео дня

При цьому генсек альянсу додав, що в НАТО бачать, як уряд України робить все, що має робити, щоб імплементувати мінські домовленості".

"Очікую, що з міністром закордонних справ Клімкіним ми будемо говорити про пріоритети нового уряду України. Це важливо, тому що Україна - важливий партнер НАТО, і ми очікуємо продовження співпраці", - підкреслив Йенс Столтенберг.

За його словами, сьогодні буде оголошено про створення для України чотирьох трастових фондів. "НАТО підтримує Україну політично і практично. Сьогодні ми оголосимо про відкриття трастових фондів для України. Разом з НАТО багато союзників надають Україні допомогу на двосторонній основі, і всі союзники ввели економічні санкції проти Росії", - нагадав генсек НАТО.