11 червня в Берліні відбулася зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" / фото УНІАН

Наприкінці тижня у Берліні планується проведення зустрічі політичних директорів міністерств закордонних справ країн "нормандської четвірки" (України, Німеччини, Франції та Російської Федерації).

Про це УНІАН повідомили джерела у дипломатичних колах. "Ми плануємо зустріч на кінець тижня", - сказав співрозмовник агентства.

За його даними, зустріч має відбутися у Берліні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 11 червня в Берліні відбулася зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки".

Читайте такожПорошенко та генсек ООН телефоном обговорили необхідність розгортання міжнародної миротворчої місії на Донбасі

За підсумками цієї зустрічі міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що глави МЗС обговорили перспективи проведення зустрічі лідерів чотирьох держав найближчим часом. За його словами, учасники зустрічі обговорили питання розміщення миротворців на Донбасі і торкнулася питання політичних в'язнів в РФ.

Своєю чергою міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляв, що на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн "нормандської четвірки" відбувся спір щодо послідовності кроків виконання Мінських угод.

Раніше повідомлялося, що політдиректори країн «нормандської четвірки» обговорять запропонований Москвою референдум на Донбасі.