ukrmap.su

Організація Об’єднаних націй застерігає про "загрозливі для життя умови" на Сході України. З настанням зими становище місцевого населення значно погіршилося, заявив у понеділок, 15 грудня, у Женеві уповноважений ООН з прав людини Раад аль-Хусейн, повідомляє агенція epd. У контрольованих бойовиками районах, відповідно до доповіді представника ООН, знищено верховенство права. Унаслідок цього та через триваюче насильство практично всі основоположні права людини перебувають під загрозою, повідомляє DW.

Читайте такожВ ООН планують допомогти переселенцям з Донбасу на $1,6 мільйона

Відео дня

Як наголосив аль-Хусейн, економічна ситуація у регіоні також є нестабільною, більшість місцевих установ сфери послуг закриті. Особливо страждають, за даними ООН, діти та літні люди. У зв’язку з цим ООН закликала українську владу дотримуватися прав людини та гарантувати збереження соціальної інфраструктури на Сході України. В організації розкритикували заяви уряду про намір припинити з 2015 року виплату пенсій та соціальної допомоги у контрольованих бойовиками районах.

Відповідальними за загострення ситуації, заявляють в ООН, є, перш за все, озброєні угрупування, які підтримуються з-за кордону, у тому числі з Росії - зброєю та військами. Вони, на відміну від українського уряду, говориться у повідомлені, не виконують положень Мінських угод. Нагадаємо, за даними ООН, від початку конфлікту на Сході України загинуло 4700 осіб, більше 10 тисяч 300 осіб - поранені.