REUTERS

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника МНС РФ Олександра Дробишевського.

"Колона сформована і готова до відправки. У її складі понад 180 машин, які доставлять понад 1,4 тис. тонн гуманітарних вантажів, у тому числі понад 470 подарунків. Вона розділиться на дві, одна з яких відправиться в Донецьку і друга - в Луганську області, - уточнив Дробишевський.

Відео дня

Він зазначив, що РФ «заздалегідь повідомила українську сторону та міжнародні організації про відправку десятої колони».

Глава МНС Росії Володимир Пучков повідомив, що десята колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу відправиться 21 грудня з Ростовської області.

"Сьогодні завершується підготовка десятої гуманітарної колони (в Ростовській області), та завтра рано вранці вона відправиться (на Донбас)", - сказав міністр на зустрічі з особовим складом ГУ МНС по Самарській області. Серед вантажів - продукти харчування, будівельні матеріали, медикаменти, комплектуючі для енергетики, щоб "забезпечити нормальні умови життя людей у зимовий період".

Читайте такожПорошенко: Росія під виглядом «гумконвою» перевозить паливо і будматеріали для блокпостів

Як повідомляв УНІАН, українські митники готові оформити черговий російський так званий конвой, який може прийти до України завтра, 21 грудня, але за умови дотримання Росією всіх вимог міжнародного та українського законодавства з цього приводу, заявив заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

Перший «гумконвой» в'їхав до України 22 серпня.

12 грудня Росія направила терористам на Донбас дев'яту «гумдопомогу».

У РНБО України заявляють, що всі ці «гуманітарні конвої», які Росія відправляє в Україну без її дозволу, «є тільки підтримкою озброєних людей». Головним чином, вантажівки завозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю.

За даними РНБО, російські вантажівки з «гуманітарного конвою», повертаючись до РФ, вивозили з українських заводів на Донбасі обладнання та вугілля. Крім того, на цих КамАЗах в Росію вивозили тіла убитих в Україні російських солдатів.