Парубій розказав про плани щодо ухвалення держбюджету-2019 / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевняє, що звичка ухвалювати закон про державний бюджет України на наступний рік "під ялинку" відійшла в минуле.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у інтерв'ю каналу "Рада".

Говорячи про роботу парламенту цього тижня, Парубій нагадав про ухвалення проекту закону про держбюджет-2019 у першому читанні.

Відео дня

"Згідно з Бюджетною резолюцією та згідно із законом про Регламент, який регламентує, коли і як має проходити бюджетний процес. І вдається витримувати повністю в тих рамках, які передбачені законом, ухвалення бюджету", - сказав він.

Читайте такожРада сьогодні розгляне у першому читанні проект Держбюджету на 2019 рік (наживо)

Голова ВР зауважив, що це вже другий рік поспіль український парламент дотримується такої практики.

"Звичка ухвалювати бюджет "під ялинку", серед ночі, під кінець року вже відійшла в минуле. Це вже нова традиція, нова культура українського парламенту і цього тижня ми ще раз продемонстрували готовність парламенту до системної і планової роботи", - сказав Парубій і додав, що парламент працює ефективно.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила в першому читанні проект Державного бюджету України на 2019 рік. Зокрема, документ ґрунтується на макроекономічному прогнозі зростання реального ВВП на 3% при інфляції 7,4%.

Проект передбачає доходи на рівні 1,008 трлн грн, видатки - 1,094 трлн грн, граничний рівень дефіциту в сумі 89,989 млрд грн, або 2,3% ВВП, граничний обсяг держборгу - 2,449 трлн грн.