Ілюстрація / REUTERS

Однією з цілей проведення нещодавніх фейкових виборів на окупованій території Донбасу була спроба легалізувати так званих нових «керівників» «ДНР» і «ЛНР» в очах російського електорату.

Читайте такожЕкс-депутат Держдуми розповів про "найстрашніший сон Путіна" на виборах президента України

Про це в ексклюзивному інтерв'ю «Фактам» розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак.

Відео дня

За його словами, Росія намагається показати, що призначені нею люди не так вимазані кров'ю, як Захарченко і Плотницький. Тому з ними можна вести переговори.

Гримчак вважає, що «наші північні сусіди» у повній мірі готуються до майбутніх виборів в Україні, очікують зміни влади в нашій країні після виборів. Вони сподіваються, що в Україні переможуть проросійські кандидати. А після виборів Кремль буде намагатися, як сказав Гримчак, «впихнути» окупований Донбас Україні, але з визнанням автономії.

«За великим рахунком ці „вибори“ нічого не вирішують. Для нас — країни, яка переживає агресію, — не має значення, хто керуватиме окупаційною адміністрацією», — додає чиновник.