Фото УНІАН

Народний депутат від групи "Економічний розвиток" Валентин Ничипоренко зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (щодо мобілізації народних депутатів України) (№1771-1).

Текст законопроекту розміщений на сайті парламенту.

Так, із Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" вилучається абзац дев’ятий частини першої статті 23, у якому йдеться про те, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані, серед іншого, народні депутати України, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Відео дня

Читайте такожПутін запропонує українським чоловікам "пересидіти" мобілізацію в РФ

Крім того, закон пропонується доповнити статтею 23-1 "Особливості проходження військової служби під час мобілізації народними депутатами України та депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим".

Згідно з цією статтею, народні депутати України та депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим мають право відбути на військову службу під час мобілізації до місць виконання бойових завдань Збройними силами України у міжсесійний період та дні, коли немає пленарних засідань.

Рішення щодо функціональних обов’язків депутата в місцях виконання бойових завдань приймається за погодженням депутата з особами, в компетенції яких знаходиться відання даного питання.