УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила речник Міноборони України Вікторія Кушнір сьогодні на брифінгу в Києві.

«У Міністерстві оборони України є достовірна інформація щодо підготовки проросійськими силами провокацій з метою зриву мобілізації», - зазначила вона.

Кушнір додала, що мобілізацію спробують зірвати «проведенням постановочних акцій та пікетування будівель військкоматів із залученням зацікавлених ЗМІ».

Відео дня

Читайте такожВ Україні створять реєстр тих, хто ухиляється від мобілізаціїУ зв’язку з цим Міністерство оборони закликало представників ЗМІ бути об’єктивними під час висвітлення подій, пов’язаних із державним завданням, - мобілізацією.

Як повідомляв УНІАН, мобілізація у 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший почався 20 січня і триватиме 90 днів, другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також продовжиться упродовж 60 днів.

Впродовж року до ЗСУ планується мобілізувати 200 тис. українців. Також у 2015 році планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу.