Володимир Путін / REUTERS

Заклик Європарламенту до країн ЄС закрити свої порти для російських кораблів може увінчатися успіхом. Для початку Росію просто налякають такою санкцією, але в подальшому дійсно можуть ввести це обмеження.

Читайте такожРосія перетнула "червону лінію", відкривши вогонь по українських кораблях: Порошенко заговорив про рішучу відповідь

Про це заявив експерт-міжнародник Іван Яковина, передає «Обозреватель». За його словами, у відповідь від президента РФ Володимира Путіна варто чекати злісної й мстивої реакції.

Відео дня

"Але я не думаю, що саме ця заборона дуже сильно вдарить по Росії, бо зараз уся торгівля йде під прапорами Панами і подібних їй країн. А щодо військових кораблів — не знаю, думаю, що вони навряд чи взагалі заходять у європейські порти", — уточнив Яковина.

Він також додав, що після закриття європейських портів для РФ, чекати звільнення українських моряків, захоплених у полон Росією, не варто.

"Дуже сумніваюся у цьому. Путін під тиском зазвичай нічого не робить. Тому скоріше можна чекати зворотної реакції — більш злісної й мстивої", — підкреслив міжнародник.