Порошенко нагадав, що 15 грудня було утворено єдину помісну Православну церкву України \ УНІАН

Президент Петро Порошенко заявляє, що в Кремлі більше не будуть вирішувати, кому з українських національних героїв проголошувати анафему в українських церквах.

Читайте такожУПЦ КП та УАПЦ ухвалили рішення про саморозпуск перед собором – радник Порошенка

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час зустрічі з творчою інтелігенцією Дніпропетровщини.

Відео дня

Порошенко нагадав, що 15 грудня відбувся український всеправославний Собор і було утворено єдину помісну Православну церкву України та обрано її предстоятеля.

«Вперше з часів хрещення України українську незалежну рівну з іншими церквами вперше згадали на службі на Фанарі у Вселенському патріархаті, молилися за українську церкву», - зазначив президент.

«В українській церкві не будуть більше молитися за вказівкою з Москви, і в Кремлі не будуть вирішувати, кому з наших українських національних героїв проголошувати анафему в українських церквах. Українська церква не буде в єдності з тими, хто освячує зброю, яка вбиває українців, не буде нарешті», - наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України, який отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.

Глава нової Української церкви отримає томос 6 січня.