Після запровадження воєнного стану в короткі терміни було проведено бойові злагодження бригад / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив про перекидання літаками десантно-штурмових військ на захист узбережжя Азовського і Чорного морів від можливої агресії РФ.

Як передає прес-служба глави держави, про це Порошенко заявив під час зустрічі з військовослужбовцями 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, яка виконує бойові завдання в рамках операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Читайте такожКиїв розцінює нарощення збройних сил РФ на кордоні з Україною як передумову для повномасштабного вторгнення

Відео дня

Порошенко зазначив, що після запровадження воєнного стану в короткі терміни було проведено бойові злагодження бригад, які стали на захист найбільш небезпечного напрямку. «Із застосуванням нашої авіації перекидаються десантно-штурмові війська, зокрема, підрозділи 95-ї бригади, яка також посилила захист басейну узбережжя Азовського і Чорного морів», - зазначив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.