Фото УНІАН

Політолог Вадим Карасьов вважає, що результати виборів в ОТГ зацементували постійну трійку лідерів - БПП «Солідарність», «Батьківщину» і «Наш край». Про це він заявив в коментарі журналістам.

Він нагадав, що 23 грудня відбулися чергові перші вибори в об'єднаних територіальних громадах.

«Якщо проаналізувати всі раунди виборів в громадах починаючи з 2015 року, то простежується стійка тенденція: закріпилася стійка трійка партій-лідерів плюс кілька партій другого ешелону. За результатами виборів глав ОТГ в 2015-2018 рр. маємо «стабільну трійку» лідерів: БПП «Солідарність», «Батьківщина» і «Наш край». Стійко слідують за лідерами ще дві партії - АПУ і УКРОП», - зазначив Карасьов.

Відео дня

На думку політолога, це свідчить про декілька факторів: наявність у лідерів і призерів виборів розгалуженої регіональної мережі, яка адаптована працювати на низовому рівні, в «полі» громад, зрозумілі програми і меседжі, які відповідають очікуванням виборців, відпрацьована схема проведення виборчих кампаній, реальні, а не технічні претенденти на посади голів об'єднаних громад.

«І якщо щодо БПП «Солідарність» і «Батьківщини» все зрозуміло - «партія влади» і найбільша опозиційна партія намагаються довести свою першість на місцях, то «Наш край» стабільно в лідерах завдяки своїй роботі на місцях», - вважає політолог.

Резюмуючи він зазначив, що завдяки виборам в громадах виросли і змужніли такі нові і поки непарламентські партії, як «Наш край» і УКРОП

«Заручившись стабільною підтримкою низових виборців, ці політсили можуть пройти до нової ВР», - підсумував Карасьов.

Як повідомлялося раніше, 23 грудня відбулися перші вибори депутатів і голів в 78 об'єднаних територіальних громадах в 13 областях.