Збори пройдуть на підтримку Онуфрія / orthodox.org.ua

28 грудня в Києві пройдуть - для парафій колишньої УПЦ МП від столиці та області - єпархіальні збори священнослужителів на підтримку митрополита Онуфрія.

Про це повідомляє LB.ua, посилаючись на власні джерела. Подібні зібрання вже проводилися в багатьох єпархіях по країні; формальне їхнє завдання - публічне вираження підтримки митрополиту Онуфрію (найчастіше це питання ставиться на голосування у відкритому режимі), про що пізніше широко повідомляється в публічній площині.

Читайте такожДо отримання Томосу жодних кардинальних змін у ПЦУ не буде – Епіфаній

Відео дня

Практика подібних зібрань обумовлена процесом переходів парафій колишньої УПЦ МП до ПЦУ. Особливо активно такі переходи відбуваються у Вінницькій області, також мають місце на заході України, зокрема у Львівській та Тернопільській областях.

Як повідомляв УНІАН, 20 грудня Верховна Рада ухвалила закон, який дасть змогу перейменувати УПЦ МП із зазначенням її належності до Росії.

Законом встановлюється, що релігійна організація, яка безпосередньо або як складова частина іншої релігійної організації, є частиною релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка визнана такою, що здійснила воєнну агресію проти України і тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві, вказаній у її статуті, відображати приналежність до релігійної організації за межами України, до якої вона входить, шляхом обов'язкового відтворення у своїй назві повної статутної назви такої релігійної організації з можливим додаванням слів "в Україні" та/або позначення свого місця в структурі іноземної релігійної організації.

Такі зміни релігійні організації мають внести до своїх статутів протягом 4 місяців, громади – протягом 9.

Також церква, підпорядкована державі-окупанту, не має права бути представленою у військових підрозділах і на лінії фронту у військових частинах.

22 грудня президент України Петро Порошенко підписав цей закон.