21 грудня 2017 року в аеропорту «Київ» було презентовано систему фіксації біометричних даних іноземців / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключає, що у майбутньому може бути запроваджений біометричний візовий режим з Російською Федерацією.

Про це він сказав сьогодні в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Глава МЗС сказав, що імовірне запровадження звичайного візового режиму для громадян РФ при в'їзді в Україну не буде ефективним.

Відео дня

"Якщо просто запровадити візовий режим - етикетки штампувати - він ніколи не буде працювати. Якщо візовий режим з Росією - то тільки біометричний. Інший режим за визначенням не буде працювати. Зараз ми дивимося, як працює біометрика, бази даних, не виключено, що і біометричний візовий режим з Росією прийде", - наголосив Клімкін.

Читайте такожКлімкін виступає за постійне обмеження в'їзду в Україну чоловіків-росіян

При цьому він зазначив, що запровадження біометричного візового режиму є серйозним питанням, до якого треба бути готовим і яке не так просто втілити.

Як повідомляв УНІАН, 21 грудня 2017 року в аеропорту «Київ» було презентовано систему фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства, інформація з якої надходить до Національної системи верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Того ж дня голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал заявив, що усі пункти пропуску на кордоні з Росією та авіаційні пункти пропуску вже обладнані системою фіксації біометричних даних.

1 січня 2018 року Україна запровадила біометричний контроль для іноземців у 157 міжнародних та міждержавних пунктах пропуску. Він діє для громадян 71 країни, звідки можуть виходити загрози для українців та національної безпеки України.