Ярош розповів, яким може бути третій Майдан в Україні / фото УНІАН

Командувач "Української добровольчої армії", екс-керівник "Правого сектору", народний депутат Дмитро Ярош вважає новий Майдан небажаним розвитком подій, яким може скористатися Росія, але не відкидає жодних варіантів.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді". На запитання, чи може він через п’ять років після революції сказати, що Майдан переміг, Ярош зазначив: "Ту мету, яку ми ставили – ліквідація режиму Януковича – ми досягли. В цьому є безумовна перемога. Я дивуюсь, вважаю Божим чудом, що після Майдану ми не втратили Південь і Схід. Що Путін не реалізував проект "Новоросія".

За словами Яроша, найкращі риси українців були мобілізовані саме Майданом.

Відео дня

Читайте такожДипломат розповів, як Україні треба вирішувати проблеми у стосунках з сусідами

"В Одесі, Миколаєві, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі… Але кінцевою перемогою Майдану буде утвердження власної держави. Повноцінної, квітучої. Де люди будуть себе гідно почувати. Поки що, на превеликий жаль, ми цього не досягли", – каже лідер УДА.

На запитання, за яких умов він може рушити з Кам'янського і повести людей на Київ, на третій Майдан, Ярош відповів:

"У разі капітуляції. Якщо державу здадуть Росії на їхніх умовах: в мовній політиці, культурній, економічній. У такому разі шини, звичайно, вже ніхто не буде палити. У людей на руках достатньо всього, щоб більш ефективно діяти. Але це небажаний варіант, бо Росія цим знову скористається".

За словами політика, існує цілий комплекс легальних, демократичних процедур, які можна задіяти при бажанні.

"Цим ніхто не хоче займатися, навіть з політиків опозиційних. Є зона комфорту, з якої вони не хочуть виходити", – вважає Ярош.