Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що засідання Лефортовського районного суду Москви з розгляду питання про продовження терміну арешту полонених українських військових моряків проходить у закритому режимі, бо Росії є що приховувати.

Про це глава МЗС України повідомив у мікроблозі Twitter.

"Судові засідання по нашим військовополоненим морякам у Москві закрили. Кому є чого боятися і що приховувати, той ховається. Дякуємо нашим друзям з Європейського Союзу, США, Великої Британії, Швеції, Чехії, Польщі, Литви, Латвії і Данії, які прийшли підтримати наших хлопців", - заявив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожУ Москві суд у закритому режимі розглядає продовження терміну арешту полонених українських моряків

Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів «Лефортово» і «Матроська тиша».