Канада глибоко схвильована рішенням Росії продовжити арешт українських моряків \ УНІАН

Канада закликає владу Російської Федерації негайно звільнити усіх 24 українських військовополонених моряків, захоплених біля Керченської протоки.

Читайте такожМЗС прокоментувало рішення "суду" продовжити арешт українським морякам і закликало посилити тиск на РФ

Про це йдеться у повідомленні Посольства Канади в Україні у мікроблозі Twitter. «Канада глибоко схвильована рішенням Росії продовжити арешт українських моряків, затриманих нещодавно біля Керченської протоки, і закликає негайно звільнити їх», - йдеться у повідомленні. Канада продовжує засуджувати незаконні дії Росії, зазначили у Посольстві.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», яка здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них зазнали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» в Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

15 січня Лефортовський райсуд Москви продовжив строки арешту до 24 квітня 20 морякам. 16 січня продовжено строки арешту ще чотирьом морякам.