Вже чотири роки Кремль відмовляється виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей / Фото: president.gov.ua

РФ продовжує порушувати Мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте такожРосія випробовує в Україні новітні технології гібридної війни - Порошенко

Про це президент Петро Порошенко він сказав на щорічній зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє прес-служба президента.

Відео дня

«Вже чотири роки Кремль відмовляється виконувати свої зобов’язання у рамках Мінських домовленостей, під якими сам підписався. Останнє оголошення про припинення вогню – загалом вісімнадцяте – знов було порушене російською стороною», - нагадав президент.

За його словами, Кремль і надалі тримає у своїх тюрмах українських заручників – як в самій Росії, так і на окупованих нею українських територіях.

«Серед них – 24 українських моряки – військовополонені. Жодний судовий фарс не допоможе Росії приховати акт відкритої агресії проти України на морі, в нейтральних водах Чорного моря.

Серед них – лауреат премії імені Сахарова Олег Сенцов та український патріот Володимир Балух, який здійняв над своїм будинком в Криму прапор України.

Серед них – кримські татари – представники народу, який через російську окупацію Криму переживає сьогодні другий геноцид, другу депортацію», - сказав Порошенко.