REUTERS

Президент України Петро Порошенко сподівається, що за допомогою світової спільноти Україна пройде всі іспити, щоб через шість років отримати перспективу членства в Європейському Союзі.

Про це глава держави заявив у своєму виступі на Мюнхенській конференції з безпеки (MSC), передає кореспондент УНІАН,

Порошенко нагадав, що український народ, учасники Революції Гідності, мільйони громадян вимагають дуже простих речей: демократії, свободи, вільних та справедливих виборів, антикорупційних реформ. 

Відео дня

"Ми демонструємо це, і в це зараз я твердо вірю, що шляху назад вже немає. Це не залежить від президента, уряду або парламенту, тому що більше ніж 75% українців бажають бути членом Європейського Союзу. І це неможливо змінити", - зазначив президент. 

Читайте такожПорошенко: Україні потрібні не миротворці, а виведення російських військ

Порошенко зазначив, що Україна зараз потребує єдності Європейського Союзу, єдності всього цивілізованого світу та солідарності з Україною. 

"Я обіцяю вам, що український народ та сама Україна як держава виконає та пройде ці складні іспити, і я рішуче вірю, що через шість років або дещо більше Україна зможе отримати перспективу членства в Європейському Союзі за домопогою підтримки від всіх вас. Я міцно вірю в це", - наголосив президент України.