Раніше Громадська рада міжнародних експертів висловив свої сумніви щодо 49 кандидатів з 113 / Фото з відкритих джерел

З конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду вибули ще 8 сумнівних кандидатів.

Читайте такожВісім кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду остаточно вибули з конкурсу

Як повідомляє у Facebook Центр протидії корупції, сьогодні відбулось передостаннє спільне засідання Громадської ради міжнародних експертів (ГРМЕ) та Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) щодо 9 кандидатів.

Відео дня

За його підсумками ще шестеро сумнівних кандидатів виключили з конкурсу до Вищого антикорупційного суду, двоє відмовилися від участі самі, ще одного кандидата залишили в конкурсі.

Так, сьогодні з конкурсу виключили Олесю Ковтуненко, Юрія Крутія, Тетяну Круценко, Андрія Сала, Сергія Федяєва та Андрія Яковенка.

Руслан Бондарчук та Мар’ян Головчак самі відмовилися від подальшої участі у конкурсі та не прийшли на спільне засідання.

Продовжує участь у конкурсі кандидат Володимир Воронько.

Нагадується, що раніше Громадська рада міжнародних експертів висловила свої сумніви щодо 49 кандидатів з 113, які успішно склали іспити.

За підсумками п’яти спільних засідань ГРМЕ та ВККС з конкурсу вибули 40 кандидатів, продовжили участь 7.

Останнє спільне засідання ВККС та ГРМЕ відбудеться 28 січня щодо ще двох кандидатів.

Як повідомляв УНІАН, 2 серпня 2018 р. Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила конкурс на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

За результатами розгляду документів, які кандидати подавали до 14 вересня, ВККС допустила до участі у конкурсі 267 кандидатів, 45% з них — не судді (35% — адвокати, 10% — науковці), 43% — судді, ще 12% мають комбінований досвід роботи.

6 листопада ВККС визначила склад Громадської ради міжнародних експертів, які беруть участь у відборі суддів до Антикорупційного суду.

Громадська рада міжнародних експертів має час до 26 січня для ветування сумнівних кандидатів.