Парубій закликав фракції максимально мобілізуватися 7 лютого / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій пропонує 7 лютого розглянути зміни до Конституції щодо курсу України на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Погоджувальної ради.

“На четвер пропоную розглянути, на моє переконання, один з ключових законопроектів, - це внесення змін до Конституції з приводу стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО. Хочу наголосити: це буде заключне, третє голосування, яке потребує 300 голосів”, - сказав спікер.

Відео дня

Читайте також"Збирають підписи за Січеславську": Парубій обіцяє повернутися до перейменування Дніпропетровської області

Він звернувся до всіх фракцій, аби вони максимально мобілізувалися цього дня.

Так, додав Парубій, з цього питання розпочнеться робота в четвер.

“Наступне питання, яке є, яке ми не завершили попереднього разу, - це проект закону про внесення зміни до статті 133 Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області”, - сказав голова ВР і нагадав, що є два законопроекти щодо перейменування області.

Він зазначив, що парламент розгляне обидві ці пропозиції, проведе рейтингове голосування для визначення одного варіанту, який і буде направлений на розгляд Конституційного суду.

За словами спікера, в четвер також розглядатиметься блок питань інформатизації.

У вівторок, зазначив спікер, розглядатиметься блок питань національної безпеки і оборони, блок питань паливно-енергетичного комплексу та освіти.

В середу розглядатимуться питання ратифікації міжнародних угод, а також законопроект щодо підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.